Lappa Books

Lappa Kids meertalige prentenboeken, interactief 3 - 6 jaar

Op deze pagina kun je de covers van alle Lappa boeken bekijken. Ook vind je er een korte beschrijving van de inhoud en alle talen waarin de boeken leverbaar zijn. Voor bestellen ga je naar de bestelpagina.

In elk boek vind je: 

  • kijk-/praatplaat, wat zie je allemaal?
  • 14 vriendjesvragen voor verdieping en als opstapje naar leuke gesprekjes
  • doe-pagina met een kleurplaat of interactieve opdracht die past bij het thema

Lappa Kids - alle titels

Lappa Natuur

Lappa in het bos

Ga je mee naar het bos? Op avontuur met Lappa, Lin en Jim de boswachter? Misschien spot je wel een grote grijze reiger die een visje vangt, zie je een hert dat indruk probeert te maken met zijn gewei of word je gevolgd door een nieuwsgierig roodborstje…

‘Lappa in het bos’ is het eerste deel van de serie ‘Op stap met de boswachter’, waarin Lappa en Lin op stap gaan in de natuur met Jim, de boswachter. Ze ontdekken en beleven de natuur en ervaren hoe mooi, leuk en spannend wandelen in de natuur kan zijn. En… je kunt op zoek naar konijnen, want die hebben zich in het boek verstopt. Hoeveel kun jij er vinden?

Meer info vind je op Lappa loves nature
Met gratis lesbrief en kleurplaat

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools

Lappa gaat naar school

Lappa is een beetje zenuwachtig. Morgen is de eerste schooldag na de zomervakantie. Hoe zal dat zijn? Welke meester of juf krijgt hij? En zitten er vriendjes van hem bij hem in de klas? Lin, Lappa’s nieuwe buurmeisje, zit bij Lappa in de klas. Zij vindt het ook spannend, want ze komt uit een ander land. Ze gaat voor het eerst in Nederland naar school. Zal ze de juf of meester goed kunnen begrijpen? Beleef de eerste schooldag samen met Lappa en Lin.

Met 8 dagritmekaartjes

Met gratis lesbrief en kleurplaat

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Engels (UK), NL-spaans

Hup Lappa buiten spelen

Hup Lappa, lekker buiten spelen

Lappa is boos. Mama heeft zijn tablet afgepakt. ‘Hup Lappa, ga eens lekker buiten spelen, je hebt nu wel genoeg gegamed,’ zegt ze. Lappa’s boze bui is snel verdwenen als hij plezier maakt met zijn vriendjes. Want samen spelen en bewegen is niet alleen goed voor je, het is ook leuk.
Met leuke beweegoefeningen voor thuis of in de klas.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Dag lieve opa

Hoe vertel je je kind wat er allemaal gebeurt als iemand begraven wordt? De kist uitzoeken, opbaren, de condoleance… Aan de hand van begrijpelijke tekst en heldere illustraties leven we mee met Lappa, als zijn opa overlijdt en begraven wordt. Het verhaal en de illustraties kunnen gebruikt worden om met een kind over het overlijden en de gebeurtenissen rondom de begrafenis van de eigen grootouder te praten.

Voor kinderen die zelf kunnen lezen en schrijven, is er ruimte in het boekje om iets met het verdriet om het overlijden van hun eigen opa te doen. Het is mogelijk om over opa te schrijven, een mooie tekening voor hem te maken of een foto van opa in te plakken. Dag lieve opa kan daardoor een blijvende herinnering aan de eigen opa zijn en geeft troost bij
de verwerking van zijn dood. Dag lieve Opa is genomineerd voor de Yarden Afscheidsprijs 2015.

eentalig: NL

Lappa kleurt de stad

Het is een sombere dag, de stad ziet er treurig en grijs uit. Tot plots de zon doorbreekt, die alle kleuren weer tevoorschijn tovert. Ook Lappa tovert met kleur. Hij maakt nieuwe kleuren en in zijn droom kleurt hij de hele stad. Ontdek alle kleuren van de regenboog in dit nieuwe avontuur van Lappa en Hondje Wof.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Somalisch, NL-Hindi, NL-Oekraiens, NL-Russisch, NL-Tigrinya, NL-Spaans

Lappa in de dierentuin

Lappa in de dierentuin

Lappa, mama en Hondje Wof gaan naar de dierentuin. Daar ontmoeten ze een kleine giraf die niet wil eten omdat hij niets lust. Om uit te vinden wat het girafje lekker vindt, laat Lappa hem van alles proeven. Zo ontdekken ze dat er heel veel verschillende smaken zijn.

Met gratis lesbrief en kleurplaat

Eentalig: NL, Frans, Italiaans (Oblong)

tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Spaans, NL-Somalisch, NL-Oekraiens, NL-Engels (UK), Duits-NL, NL-Tigrinya, Farsi-NL, NL-Spaans, NL-Bulgaars, NL-Tamazight

Lappa doet boodschappen

Lappa en Lin doen boodschappen voor oma, want oma heeft haar been gebroken. Om beurten rijden ze het winkelwagentje door de supermarkt en leggen alles wat op oma’s boodschappenlijstje staat erin. Als ze even later elk met een volle zak naar huis lopen, vallen de eieren op straat… kapot! Gelukkig weet de buurvrouw raad. #tellen

Met gratis lesbrief en kleurplaat

eentalig: NL, Engels (UK)
tweetalig: NL-Engels (UK), NL-Spaans

Het sneeuwt Lappa

Het sneeuwt Lappa!

Als de weerman winterse buien voorspelt, wacht Lappa ongeduldig op sneeuw. Glijden op de bevroren stoep is leuk, en met mama naar de ijsbaan ook, maar liefst wil Lappa sleeën en een sneeuwpop maken. En dan, als de school uitgaat, is alles wit en wacht opa hem op met de slee. Nu kan de sneeuwpret beginnen! #winterweer #weerbericht

eentalig: NL
T
weetalig: –

Lappa redt zeehond terschelling

Lappa redt een zeehond op Terschelling

Lappa en Hondje Wof zijn op vakantie op hun favoriete eiland Terschelling. Met De Brandaris, het strand, de prachtige duinen, de zee, de veerboot en…een rood monster, waar Lappa erg van schrikt. Gelukkig ontdekt hij al snel, dat het geen echt monster is. #zeehondjeredden #plasticsoep

Beleef weer een avontuur met Lappa en Hondje Wof op Terschelling, het mooiste eiland van Nederland (en misschien wel van de hele wereld!). ‘Lappa redt een zeehond op Terschelling’ is een interactief prentenboek met kijkplaat, kleurplaat en ‘vriendjesvragen’.

eentalig: NL
tweetalig: 

Lappa wordt kampioen

Lappa wordt kampioen

Van proberen, ga je leren, zegt de juf. Maar o, wat is Lappa boos en verdrietig als het steeds maar niet lukt netjes te knippen. Als opa hem uit school haalt, geeft hij Lappa goede raad: rustig knippen, en als je voelt dat je boos wordt, eerst tot tien tellen. Dat helpt. Lappa wordt zelfs kampioen dierenknipper van de klas.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch, NL-Oekraiens

Lappa gaat kamperen

Lappa gaat kamperen

Lappa gaat op fietsvakantie naar de camping. Daar beleeft hij een spannend avontuur als de tent wegwaait. In hun pyjama rennen papa, mama en Lappa erachteraan, maar ze krijgen hem niet te pakken. Dankzij Hondje Wof komt het gelukkig toch nog goed.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch

Lappa wordt kampioen

Help, er is brand in de keuken! Lappa schrikt ervan en moet huilen. De brandweer kan de brand gelukkig snel blussen, maar in de keuken is alles vies, nat en zwart en het hele huis stinkt. Met papa en met opa gaat Lappa naar de winkel om rookmelders te kopen. Papa hangt ook een rookmelder in Lappa’s slaapkamertje. Dat geeft Lappa een veilig gevoel als hij gaat slapen.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Somalisch, NL-Gronings

In opdracht van Veiligheids Regio Groningen.
Met digitaal voorleespakket – Zie Lappa PIEP pagina

Lappa is Lappa

Lappa en Lin spelen op zolder met de verkleedkist. Ze zijn koning en prinses en even later violist en beroemde zangeres. Dan trekt Lappa Lins jurk aan en Lin de broek en de trui van Lappa. Worden ze dan elkaar of blijven ze toch zichzelf? Mama weet het antwoord: iedereen is uniek en er is maar één Lappa en één Lin.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa en Kai

Lappa en Kai

Kai is het nieuwe klasgenootje van Lappa. Lappa vindt hem maar raar, want Kai draagt een gekke muts en bij hem thuis gaat het er heel anders aan toe dan bij Lappa. Al snel ontdekt Lappa dat je met kinderen die anders zijn net zoveel plezier kunt maken. Het zou toch ook maar saai zijn als iedereen hetzelfde is?

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa en zijn vriendjes

Lappa is zo ongerust… Hondje Wof is weg! Gelukkig helpen zijn vriendjes zoeken. Onder auto’s, in vuilnisbakken en struiken, overal zoeken ze, maar geen spoor van Hondje Wof. Tot ze een bekend blafje horen vanuit het park. Ja hoor, dat is ’m, achter de tralies in de auto van de hondenvanger. Wat nu? Kunnen Lappa en zijn vriendjes hem bevrijden? #vriendschap

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Oekraiens, NL-Russisch

Lappa krijgt een tuintje

​Mama heeft een verrassing: een eigen tuintje voor Lappa. Lappa stopt zaadjes in de grond en kan niet wachten tot het tomatenplantjes worden. Maar dan komen de vogels. Hongerig eten ze alle zaadjes op. Lappa moet erom huilen. Gelukkig weet mama een manier om de vogels te verjagen.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa is verdrietig

Lappa is verdrietig. Hij verveelt zich, want hij kan niet met Lin spelen. Lin is op reis, met het vliegtuig naar een ander land. Lappa mist haar heel erg. Gelukkig heeft oma iets bedacht om Lappa op te vrolijken.

eentalig: NL
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Oekraiens, NL-Russisch

Lappa bij de dokter

Lappa bij de dokter

Lappa moet voor controle naar de dokter. Die controleert Lappa’s longen, keel, ogen, oren, lengte en gewicht. Lappa is bang voor de prik die hij moet krijgen, maar uiteindelijk valt het reuze mee. Hondje Wof is ondertussen heel ondeugend.

eentalig: NL, Engels (UK)
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Engels (UK)

Lappa en de maan

Lappa en de maan

Lappa droomt over de maan. ‘Wil je een tochtje met mij maken?‘ vraagt de maan. Die nacht zweven Lappa en Hondje Wof samen met de maan de hele wereld rond. Bij de Noordpool, de woestijn, het regenwoud en de oceaan stappen ze even af en maken ze kennis met enkele bewoners. Ga je mee met Lappa?

​eentalig: NL, Arabisch
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa op de boerderij

Lappa op de boerderij

Lappa en Hondje Wof logeren bij opa en oma op de boerderij. Ze mogen meerijden op opa’s tractor, maken kennis met alle dieren en beleven een spannend avontuur met de struisvogel en Boksi, de ondeugende geit. Zijn Lappa en de struisvogel nog op tijd om de bloementuin van oma te redden?

Maak kennis met Lappa en Hondje Wof in de LAPPA® kinderboekenserie.
Geniet van hun vrolijke avonturen en leef mee met de serieuzere onderwerpen, die jonge kinderen, net als Lappa, ook mee kunnen maken.

eentalig: NL (Oblong)
tweetalig: NL-Pools

Lappa is jarig

Lappa is jarig

Het is feest. De slingers hangen uit en Lappa voelt zich ontzettend jarig. Met papa gaat hij in de versierde feestauto zijn vriendjes ophalen voor zijn verjaardagsfeestje. Maar… waar zijn de pakjes? En wat doet dat spook met vier ogen op het feestje?

Met gratis lesbrief en kleurplaat

eentalig: NL, Japans (Oblong)
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks

Lappa

Lappa en Hondje Wof zijn op vakantie op een eiland boven in Nederland. Er is een echte vuurtoren, een strand, duinen, de zee en… een rood monster, waar Lappa erg van schrikt. Gelukkig ontdekt hij al snel, dat het geen echt monster is. #zeehondjeredden #plasticsoep

eentalig: NL, Engels (UK) (Oblong)
tweetalig: NL-Pools, NL-Turks, NL-Engels (UK), Japans-Engels

Lappa knuffel pop

Lappa knuffel pop

Lappa knuffel van 100% katoen 

  • De vulling is van anti-allergisch en moeilijk ontvlambaar materiaal.

  • CE Keurmerk.

  • Het handgehaakte sjaaltje is grijs, geel of Terschelling kleuren

  • Lengte ca. 26 cm, oren 9 cm.

  • Wasbaar: handwas max. 30 graden, niet centrifugeren

Waarom Lappa meertalige prentenboeken

De Lappa Kids prentenboeken sluiten aan op Lappa Little en stimuleren spelenderwijs het taalbegrip van kleuters. De tweetalige versies bevatten de Nederlandse taal en een thuistaal, waardoor de kennis van beide talen gestimuleerd wordt.

Cognitieve voordelen

Tweetalige kinderen ontwikkelen betere cognitieve vaardigheden doordat ze al heel jong geleerd hebben te switchen tussen twee en soms zelfs meer talen. Ze kunnen beter probleemoplossend denken, zijn creatiever en flexibeler. En ze passen zich makkelijker aan aan nieuwe situaties. Ook hebben ze een dieper taalbegrip en een grotere woordenschat dan eentalige kinderen.

Betere communicatieve vaardigheden
Tweetalige kinderen zijn zich vaak meer bewust van communicatieve aspecten als intonatie, toon en non-verbale signalen, doordat ze opgegroeid zijn met twee talen die op dat vlak van elkaar verschillen. Ze passen zich daardoor ook makkelijk aan aan verschillende communicatiestijlen.

Meer begrip voor cultuurverschillen
Tweetalige kinderen worden gestimuleerd om meer open te staan voor verschillende culturen, omdat taal vaak is verweven met culturele tradities en gewoonten.

Beter presteren op school
Doordat de cognitieve vaardigheden meer ontwikkelt zijn door het opgroeien met twee verschillende thuistalen, presteren meertalige kinderen ook vaak beter op andere schoolvakken.

Versterkte identiteit
Kinderen die tweetalig opgevoed worden zijn zelfbewuster, vooral als de twee talen verbonden zijn met de culturele achtergrond van het kind. Dit hangt wel af van de achtergrond van het kind en de mate waarin het ondersteuning heeft gekregen in beide talen.

Meer informatie over prijzen + boekenlijst ISBN, klik hieronder op de knop.

Bestelling0
Geen producten
Verder gaan met bestellen
0